Hozzávalók: |
Elkészítés: |
50 dkg kelbimbó, 2 dl tejszín vagy tejföl, 2 dkg vaj 2 zsemle 1 tojás sárgája 2 dkg liszt ételízesítő, fűszerek |
A kelbimbót megtisztítva, megmosva, félbevágva kevés ételízesítős vízben pépesre főzzük, majd leszűrve összeturmixoljuk.
Visszaöntjük rá a levét, szájízünk szerint fűszerezzük és felforraljuk.
A tejszínt (tejfölt) a liszttel és tojássárgájával alaposan elkeverjük, és a hűlőfélben levő levesből apránként adagolunk hozzá folyamatos kevergetés mellett. Amikor 2-3 dl levest már elkevertünk benne, beleöntjük a levesbe és folyamatos keverés mellett egyszer felforraljuk. A zsemlét 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sütőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. FG - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése nem időigényes. |